Diferència entre les revisions de "Pont de Fusta"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Llínea 1: Llínea 1:
 
[[File:Pont de Fusta des de les torres de Serrans 01.jpg|275px|right|thumb|<center>'''Actual Pont de Fusta'''</center>]]
 
[[File:Pont de Fusta des de les torres de Serrans 01.jpg|275px|right|thumb|<center>'''Actual Pont de Fusta'''</center>]]
  
[[File:Puente de Madera Valencia Spain.jpg|thumb|275px|El Ponte des de l'any [[1957]] fin a l'any [[2010]]]]
+
El Pont de Nazaret, o Pont d'astillers, fon construït entre els anys [[1928]] i [[1931]] pels ingeniers Federico Gómez de Membrillera i Luis Dicenta Vora, este últim director facultatiu junt a Marcelo de Azcárraga. Va ser inaugurat el [[14 de novembre]] de [[1931]] i unix el [[Port de Valéncia]] en el propenc [[barri de Nazaret]].
  
[[File:Pont de Fusta des de baix, València.JPG|thumb|275px|El Ponte des de l'any [[2012]]]]
+
En orige es va construir per a accedir al Port de Valéncia. Construït en formigó armat, les baranes són de [[ferro]] forjat i els fanals se situen sobre els estribos del pont. Posteriorment seria reformat en l'ampliació de dos voreres i un total de sis carrils per a vehículs. una llongitut de 175 metros i se sustenta sobre sobre soports de formigó armat que en alguns moments apleguen a profundisar 12 metros sobre el terreny per la naturalea fangosa de la superfície sobre la que s'alça.
El '''Pont de fusta''' és com es coneix a un dels ponts que creuen el vell llit del riu [[Túria]] al seu pas per la ciutat de [[Valéncia]] (Cap i Casal).
 
 
 
L'actual pont ya no és de fusta i substituïx a l'original que estava construït en eixe  material.
 
 
 
La [[riuada]] que va assotar [[Valéncia]] en [[1957]] va acabar en el famós "Pont de fusta", que des del centre històric, permetia el pas de viandants cap a l'estació de trens elèctrics. Hui el pont ya no és de fusta, encara que contínua facilitant l'accés dels viandants a l'atre costat, i l'estació, és hui pas i parada, dels tramvies del metro.
 
 
 
El seu original nom fon '''Passarela de l'estació de Ferrocarrils Econòmics, Santa Mònica''', que en el temps es va començar a denominar "l'Estacioneta", sense tindre en conte que va mantindre el récort de ser l'estació europea en número més gran de rodalies i moviment de passagers.
 
 
 
Estacioneta i '''Pont de Fusta''' eren vitals per al desenroll social i econòmic que suponia l'acostament del món rural a la ciutat.
 
 
 
A la gent li agradava caminar de presa per eixe pont de taulers que repicava-la al seu pas.
 
 
 
El [[Pont de Fusta]] formava un riu humà que conduïa a les [[Alberedetes de Serrans]], a on esperaven venedors de regalícia, creïlles fregides, cocos i una dona que feya fotos, i tenia un cavall de cartó.
 
 
 
Al pont ho va destrossar l'impressionant i tràgica [[Gran riuada|riuada]] de [[1957]] i encara que fon substituït per un atre de formigó armat i ferro, de sis trams, la nostra gent va seguir nomenant-li «de fusta».
 
  
 
== Vore també ==
 
== Vore també ==

Revisió de 19:04 27 oct 2021

Actual Pont de Fusta

El Pont de Nazaret, o Pont d'astillers, fon construït entre els anys 1928 i 1931 pels ingeniers Federico Gómez de Membrillera i Luis Dicenta Vora, este últim director facultatiu junt a Marcelo de Azcárraga. Va ser inaugurat el 14 de novembre de 1931 i unix el Port de Valéncia en el propenc barri de Nazaret.

En orige es va construir per a accedir al Port de Valéncia. Construït en formigó armat, les baranes són de ferro forjat i els fanals se situen sobre els estribos del pont. Posteriorment seria reformat en l'ampliació de dos voreres i un total de sis carrils per a vehículs. Té una llongitut de 175 metros i se sustenta sobre sobre soports de formigó armat que en alguns moments apleguen a profundisar 12 metros sobre el terreny per la naturalea fangosa de la superfície sobre la que s'alça.

Vore també

Enllaços externs


Ponts de la Ciutat de Valéncia · Escut Valencia Ciutat.png
Pont d'Ademús · Pont de l'Àngel Custodi · Pont d'Aragó · Pont de les Arts · Pont de L'Assut de l'Or · Pont de Campanar · Pont de l'Exposició · Pont de les Flors · Pont de Fusta · Pont de La Mar · Pont de la Trinitat · Pont de Montolivet · Pont de Nazaret · Pont de Sant Josep · Pont de Serrans · Pont del Nou d'Octubre · Pont del Real · Pont del Regne ·


Monuments i palaus de la Ciutat de Valéncia · Escut Valencia Ciutat.png
Basílica de la Verge dels Desamparats · Banys de l'Almirant · Casa Vestuari · Catedral de Valéncia · Ciutat de les Arts i les Ciències de Valéncia · El Micalet · Estació del Nort · Llonja de Valéncia · Mercat de Valéncia · Palau Arquebisbal · Palau de Benicarló · Palau de Cervelló · Palau de Cerveró · Palau de la Generalitat · Palau de Justícia · Palau de l'Exposició · Palau de les Comunicacions de Valéncia · Palau del Marqués de Campo · Palau dels Comtes d'Oliva · Palau dels Mercader · Palau Marqués de Dosaigües · Plaça del Mercat · Plaça de la Mare de Déu · Plaça de l'Ajuntament · Reals Drassanes del Grau de Valéncia · Sant Joan del Mercat · Torre de l'Àngel · Torres de Quart · Torres dels Serrans