Albert-Guillem Hauf i Valls

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

Albert-Guillem Hauf i Valls (Sóller, Mallorca, Illes Balears, 1938) és un filòlec, historiador i crític lliterari d'ideologia pancatalanista. És un destacat especialiste en lliteratura migeval catalana i provençal. És membre de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL).

Biografia[editar | editar còdic]

Estudià Filologia Romanica en l'Universitat de Barcelona. Des de l'any 1987 ocupa una càtedra de Filologia Catalana en l'Universitat de Valéncia.

Hauff fon membre de la Junta Directiva de la Anglo-Catalan Society (1973-1978); de la "Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari a Catalunya"(des de 1999), de la comissió que otorga la "Distinció a la Recerca de la Generalitat de Catalunya" (2001), del Consell Assesor de Rèvue d'Ètudes Catalanes (França), Tesserae (GB), Catalan Review (USA), i corresponent de la "Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona", del comite editor d'"Estudis de Llengua i Literatura".

Albert Hauf és fundador de l'"Associació Internacional de Llengua i Literatura catalanes", membre de la seua junta rectora (1970 - 2000)i president (2001).

Membre numerari de l'Institut d'Estudis Catalans i membre de l'AVL.

Vore també[editar | editar còdic]