Càceres

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Ciutat Vella de Càceres

Càceres (Cáceres en castellà) és una ciutat de l'oest d'Espanya, capital de la província homònima. Es troba situada en la zona central de l'antiga província romana de la Lusitània, en la comunitat autònoma de Extremadura. En 96.068 habitants (INE 2018), és la ciutat més gran i poblada de la província, acumulant el 23,8% de la població total de la mateixa. És ademés el municipi més extens d'Espanya en una superfície és de 1.768 km².

La ciutat de Càceres fon declarada en l'any 1986 Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, ya que posseïx un dels conjunts urbans de la Edat Mijana i del Renaiximent més complets del món. La Cocatedral de Santa Maria, el Palau de les Penells (Museu Arqueològic), els palaus dels Delfins (de Dalt i Baix), la Casa del Sol, la Torre de Bujaco o el Arc de l'Estrela són els monuments més bells i admirables. Aixina mateix, destaca per ser la seu d'un dels quatre campus en qué conte l'Universitat d'Extremadura i per la seua dinàmica vida cultural en el conjunt de la comunitat autònoma. Aspirà a ser Capital Europea de la Cultura de l'any 2016.

Enllaços externs

Commons


 
Capitals de província d'Espanya
Albacete · Alacant · Almeria · Àvila · Badajoz · Barcelona · Bilbao · Burgos · Càceres · Cadis · Castelló de la Plana · Ciudad Real · Córdova · Conca · Girona · Granada · Guadalajara · Huelva · Jaén · La Corunya · Lleida · Las Palmas de Gran Canària · Lleó · Logronyo · Lugo · Madrit · Màlaga · Múrcia · Orense · Paléncia · Palma · Pamplona · Pontevedra · Salamanca · Santa Cruz de Tenerife · Santander · Sant Sebastià · Saragossa· Segòvia · Sevilla · Sòria · Tarragona · Terol · Toledo · Osca · Oviedo · Valéncia · Valladolit · Vitòria · Zamora