Joventuts d'Esquerra Republicana del País Valencià

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

Joventuts d'Esquerra Republicana del País Valencià (JERPV) és una organisació radical, proterrorisme[1][2], separatista i pancatalanista, són el braç jovenil del grup polític ERPV. Se dedica a actes vandàlics de carrer i ha estat involucrada en numerosos atentats antiespanyolistes[3] i antivalencianistes.

La seua història, compartida en els orígens de la banda terrorista Terra Lliure, els ha portat a fer homenages d'ex membres de la banda armada[4] calificant-los com a companyers de lluita i incorporant-los a les seues files al dissoldre's. En diverses ocasions s'ha fet pública l'existència de contactes en la banda terrorista vasca ETA. [5]

L'organisació és una filial de les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC).

Ideologia[editar | editar còdic]

El principal objectiu de l'organisació és conseguir l'anexió de la Comunitat Valenciana com a part d'un utòpic proyecte polític denominat països catalans. Ademés reivindica l'imposició total del català eliminant totes les característiques pròpies de la llengua valenciana.

JERPV s'adherix a les manifestacions que convoca Acció Cultural del País Valencià, associació en una ideologia pròxima a JERPV.

Vore també[editar | editar còdic]

Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans

Referències[editar | editar còdic]