Manuel Pérez Saldanya

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Manuel Pérez Saldanya
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Filòlec.
Naiximent: 1962
Lloc de naiximent: Valéncia, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció:
Lloc de defunció:

Manuel Pérez Saldanya (Valéncia, 7 de febrer de 1962). És un filòlec valencià d'ideologia pancatalanista.

És va llicenciar en l'Universitat de Valéncia en Filologia Hispànica i va fer el doctorat en Filologia. En l'actualitat Manuel Pérez Saldanya és un catedràtic de filologia catalana de l'Universitat de Valéncia. També és membre de l'Institut d'Estudis Catalans, de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i de l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana.

Durant els anys d'universitari escrigué dos llibres de poemes: Bastit de pluja (Alzira, 1983; Premi Ibn Khafaja 1982) i La ruta de l'heura (Valéncia, 1984; Premi Senyoriu d'Ausias March de Beniarjó 1983), despuix publicaria un poemari titulat: Teoria dels crepuscles (Carcaixent, 2004).

Ha rebut el Premi Sanchis Guarner/Unitat de la Llengua Catalana de l'Associació Jaume I, en l'any 2000 (pel llibre Del llatí al català) i en l'any 2002 (pel llibre dirigit en coordinació Gramàtica del català contemporani).

Durant la dimissió d'Ascensió Figueres com a presidenta de la AVL ocupà dit càrrec de forma interina fins a elegir al nou president, Ramón Ferrer Navarro.

Vore també[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]