Província d'Albacete

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Provincia de Albacete
Província d'Espanya
Bandera de Província d'Albacete
Bandera
Escut de Província d'Albacete
Escut
 
Situació de Província d'Albacete

Situació de la província d'Albacete en Espanya
Entitat
 • País
Província
Flag of Espanya.png
Subdivisions 87 municipis
Superfície
 • Total
Lloc 9
14 926 km² (2,95 %)
Població
 • Total
 • Densitat
Lloc 35.º
394 580 hab. (2015)

1 2,95% del total d'Espanya

Albacete és una província de Castella-La Mancha. La seua capital és Albacete. És també la capital del marc geogràfic conegut com La Mancha i es considera com la capital manchega per excelència.

Demografia[editar | editar còdic]

Evolució de la població de la província d'Albacete.

Albacete és la tercera província de Castella-La Mancha més poblada, en 394 580 habitants (INE 2015), aportant el 19,16 % del total de la comunitat. En una extensió de 14 926 km² (novena de tota Espanya), conta en una densitat de població baixa (26,44 hab/km²), llaugerament superior a la mija de Castella-La Mancha (25,91 hab/km²), que contrasten en la mija del país (92,39 hab/km²).

La major part de la població se situa en els principals núcleus de la província, situats en els grans eixos de comunicació i corredors industrials, i fonamentalment en el Àrea metropolitana d'Albacete, immersa en un important creiximent poblacional.

Vore també[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons


 
Províncies d'Espanya · 750px-Flag of Spain svg.png
Alacant · Àlava · Albacete · Almeria · Àvila · Badajoz · Balears · Barcelona · Burgos · Càceres · Cadis · Castelló · Ciudad Real · Conca · Córdova · Girona · Granada · Guadalajara · Guipúscoa · Huelva · Jaén · La Corunya · Las Palmas · Lleida · Lleó · Logronyo · Lugo · Madrit · Màlaga · Múrcia · Orense · Osca · Oviedo · Paléncia · Pamplona · Pontevedra · Salamanca · Santa Cruz de Tenerife · Santander · Saragossa · Segòvia · Sevilla · Sòria · Tarragona · Terol · Toledo · Valéncia · Valladolit · Viscaya · Zamora · Ceuta · Melilla