Barig

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Barig

Barig és un municipi de la Comunitat Valenciana, Espanya. Situat en el surest de la província de Valéncia, en la comarca de Safor, té una superfície de 16,1 km² i conta en 1.227 habitants (INE 2017).

Història

Barig posseix importants restos prehistòrics, destacant la Cova de les Malladetes, un dels principals jaciments arqueologics d'Espanya. Pertanygué al monasteri de Santa María de la Valldigna fins que se converti en municipi en l'any 1836.

En l'any 1873 s'inaugurà la seua iglésia parroquial, dedicada a Sant Miquel Arcangel.

Fon l'antic lloc de descans dels monges del Monasteri de SantaMaría de la Valldigna.

Economía

Basada principalment en l'agricultura, predominant els conreus de fruiters, armelers i tarongers.

Monuments

  • Iglésia Parroquial de Sant Miquel Arcangel.
  • Ermita de Sant Pere Martir de La Drova.
  • La Nevereta

Ruta dels Monasteris de Valéncia

Barig se troba enclavat dins de l'itinerari d'esta ruta monumental i cultural inaugurada en l'any 2008, que passa per la localitat.

Festes locals

  • Sant Antoni Abat. Se celebra el 17 de giner.
  • Festes Patronals. Les festes patronals se realisen en la segona quinzena d'agost del 21 al 27 en honor als patrons del poble la Divina Pastora i Sant Miquel Arcangel.


Enllaços externsMunicipis de La Safor
Gandia    Oliva    Tavernes de Valldigna    Xeraco    Bellreguart    Vilallonga    La Font d'En Carròs    Simat de Valldigna    Daimús    Piles    Xeresa    El Real de Gandia    Almoines    Miramar    Palma de Gandia    Benifairó de Valldigna    Beniarjó    Benirredrà    L'Alqueria de la Comtesa    Rafelcofer    Ador    Barig    Ròtova    Potries    Palmera    Lloc Nou de Sant Jeroni    Alfauir    Beniflà    L'Alqueria de Guardamar    Almiserà    Castellonet