Bratislava

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Bratislava Montage.jpg

Bratislava (en hongarés Pózsony, en alemà Pressburg) és la capital d'Eslovàquia, i en 430.000 habitants, la ciutat més gran del país. En les ribes del Danubi, la ciutat està situada a l'oest del país, molt prop de les fronteres en Àustria i Hongria, països que n'havien dirigit els assunts polítics durant molt de temps.

La ciutat té la major densitat de població d'Europa Central. Els Carpats comencen en el territori ocupat per la ciutat (Malé Karpaty, «Chicotets Carpats"). Bratislava és la seu del parlament i govern eslovacs i conta en una gran oferta artística, cultural i educativa. En els últims anys està patint una gran transformació, tant a nivell de recuperació d'edificis emblemàtics, com en la millora de les deteriorades infraestructures heretades de l'antic règim comunista.

La zona més interessant des del punt de vista monumental i artístic és el nucleu històric, colorista i acollidor, a on es pot fruir d'una gran varietat de comerços i servicis, encara que els preus són sensiblement superiors als d'atres zones de la ciutat, i per descontat dupliquen o tripliquen als de l'interior del país. Menció especial mereix també el port fluvial, a on es poden vore barcos mercants i una gran activitat.

Fills ilustres[editar]

Enllaços externs[editar]