Jaume Hurtado

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Jaume Vicent Hurtado i Perea
Jaumehurtado.jpg
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Polític i escritor.
Naiximent: 1977
Lloc de naiximent: Valéncia, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció:
Lloc de defunció:

Jaume Vicent Hurtado i Perea (Valéncia, 1977) és un polític valencià, de professió és ingenier.

Trayectòria professional[editar | editar còdic]

Jaume Hurtado és Ingenier de Camins, Canals i Ports per l'Universitat Politècnica de Valéncia i ha realisat estudis universitaris en Lyon, (França) i Illinois dels Estats Units.

La seua activitat professional la desenrolla en diferents paísos: Arabia Saudita, Panamà, Perú, Sérbia, Argèlia i Valéncia. Ademés, parla quatre idiomes: valencià, castellà, anglés i francés.

Trayectòria política[editar | editar còdic]

En decembre de l'any 2014 fundà el partit Som Valencians baix la presidència de Joan Ignaci Culla ocupant Hurtado el càrrec de Secretari General.

Ideologia[editar | editar còdic]

El seu discurs se centra en l'economia, propon un canvi en el model de finançació de la Generalitat Valenciana, en una aposta: La creacio d'una Agencia Tributaria Valenciana que no depenga del Govern Central, sino de l'autonomia valenciana.

Estudiós dels models electorals anglosaxons, propon eliminar la barrera del 5% autonòmic, canviar el sistema electoral d'Hont per un método proporcional, i obligar a tots els partits a realisar primàries, auditades per les Juntes Electorals, independentment dels òrguens dels partits polítics. Ademés propon que les Corts Valencianes i l'elecció per a la Presidència de la Generalitat Valenciana i el Consell es faça en dos comicis independents i separats dos anys en el temps, llimitant per llei a 8 anys la participació dels càrrecs electes.

Defensor de la llengua valenciana, defén les Normes Ortogràfiques de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (Normes d'El Puig).

Escritor, articuliste i conferenciant[editar | editar còdic]

És autor o co-autor de quatre llibres en valencià, i columniste d'artículs en revistes lliteràries i prensa. Colabora en la revista Revers i la publicació Lliteràlia.

Ha colaborat en l'editorial Gom Llibres, escrivint relats i contes en la série Klam. Ha escrit artículs en diferents mijos de comunicació, en prensa, ràdio i revistes: Diario de Valencia, Valéncia Hui, Som, ABC, El Periòdic de Valéncia, L'Horta Informació, El Periódico de Aquí, etc...

Ha participat en tertúlies en diferents mijos: Cope, EsRadio, CV Radio, Gestiona Radio, Play Radio, etc...

Obres[editar | editar còdic]

  • Retalls de viage.
  • De Q parle quan parle D valencianisme (Valéncia, 2017). ISBN:978-84-947038-1-2

Vore també[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]