Cotes

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

Cotes és un municipi de la Comunitat Valenciana que es troba en la comarca de la Ribera Alta.

Conta en una població de 332 habitants, segons el INE de l'any 2018.

Llimita en Alcàntera de Xúquer, Antella, Càrcer, Sellent i Sumacàrcer (a la mateixa comarca); en Anna i Chella (en la comarca de la Canal de Navarrés).

Geografia

Clot del Negre (Cotes)

Travessen el terme de Cotes, de 5,8 km 2 , els rius Sellent, Escalona i Xúquer i el cim del Montot permet observar tota la vall i gran part de la Ribera; la cova de la Moneda i el clot del Negre, meandre del riu Xúquer a on es pot prendre el bany.

Història

Alqueria musulmana, Jaume I la donà a l'abat de la cartoixa d'Scala Dei en l'any 1238. Passà successivament als Matoses, als Castella, als Ortiz, als Blanes i als Palafox, marquesos d'Ariza; lloc de moriscs, en l'any 1609 quedà despoblat; va sofrir els efectes del terratrémol de 1748.


Municipis de La Ribera Alta
Alberich    Alcàntera de Xúquer    L'Alcúdia de Carlet    Alfarp    Algemesí    Alginet    Alzira    Antella    Beneixida    Benifayó    Benimodo    Benimuslem    Carcaixent    Càrcer    Carlet    Catadau    Cotes    Énova    Gavarda    Guadassuar    Llombay    Manuel    Massalavés    Montroy    Monserrat    La Pobla Llarga    Rafelguaraf    Real de Montroy    Sellent    Sant Joan d'Énova    Senyera    Sumacàrcer    Torís    Tous   Vilanova de Castelló