Énova

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Énova

Énova és un municipi de la Comunitat Valenciana que es troba en la comarca de la Ribera Alta.

Segons el INE de l'any 2018, conta en una població de 903 habitants.

Llimita en Manuel, la Pobla Llarga i Rafelguaraf (en la mateixa comarca); i en Barcheta i Xàtiva (en la comarca de la Costera).

Geografia

La superfície del terme és plana, llevat de la zona sur a on s'alcen les suaus ondulacions en la Lloma del Baladre i el Cabeçó. Hi ha un vèrtiç geodèsic de tercer orde en el Castellet (121 m.).

Drenen el terme els barrancs del Poble, Llarc i Collado. Les terres del terme es reguen en la séquia Comuna d'Énova, que pren aigües del riu Albaida, en el terme de Xàtiva, i l'antiguetat del qual es remonta al sigle XIV. El poble està situat en la part de la montanya.


Municipis de La Ribera Alta
Alberich    Alcàntera de Xúquer    L'Alcúdia de Carlet    Alfarp    Algemesí    Alginet    Alzira    Antella    Beneixida    Benifayó    Benimodo    Benimuslem    Carcaixent    Càrcer    Carlet    Catadau    Cotes    Énova    Gavarda    Guadassuar    Llombay    Manuel    Massalavés    Montroy    Monserrat    La Pobla Llarga    Rafelguaraf    Real de Montroy    Sellent    Sant Joan d'Énova    Senyera    Sumacàrcer    Torís    Tous   Vilanova de Castelló