Monserrat

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Iglésia de Monserrat

Monserrat, és un municipi de la Comunitat Valenciana, que es troba en la comarca de La Ribera Alta.

Conta en una població de 7.583 habitants segons el INE de l'any 2018.

Localitats llimítrofs

El terme municipal de Monserrat llimita en Llombay, Montroy, Real de Montroy i Turís (en la mateixa comarca); i en Picassent i Torrent (en l'Horta Sur).

El terme municipal es troba en el denominat Vall dels Alcalans, antiga comarca històrica que s'integrà posteriorment a La Ribera Alta com a sub-comarca

Economia

L'activitat econòmica predominant de Monserrat és l'agricultura. Els cultius més importants del poble són els de secà, tant de vinyes com de garroferes, encara que hui en dia són molts els camps que tenen com únic cultiu els tarongers regats per goteig.

Festes locals

Les festes més importants de Monserrat són les falles, que es planten 2 semanes despuix de les de la ciutat de Valéncia i les festes de Sant Roc la semana del 16 d'agost.


Municipis de La Ribera Alta
Alberich    Alcàntera de Xúquer    L'Alcúdia de Carlet    Alfarp    Algemesí    Alginet    Alzira    Antella    Beneixida    Benifayó    Benimodo    Benimuslem    Carcaixent    Càrcer    Carlet    Catadau    Cotes    Énova    Gavarda    Guadassuar    Llombay    Manuel    Massalavés    Montroy    Monserrat    La Pobla Llarga    Rafelguaraf    Real de Montroy    Sellent    Sant Joan d'Énova    Senyera    Sumacàrcer    Torís    Tous   Vilanova de Castelló