Corbera

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Corbera des del castell

Corbera és un municipi valencià que es troba en la comarca de la Ribera Baixa. Conta en una població de 3.160 habitants, segons el INE de l'any 2018.

Geografia

Situat en la ribera dreta del Xúquer, a les faldes de la part nort de la serra de Corbera. La part sur del terme és molt montanyosa, que té la seua màxima altitut en el Cavall Bernat (584 m.), que és vèrtiç geodèsic de segon orde. El sector nort és pla, llevat de la nomenada Montanyeta de Sant Miquel (66 m.), a on hi hagué un monasteri del que hui queden unes ruïnes visibles. Als peus del pujol naix una font que rega part de l'horta del terme. De la marge dreta del Xúquer ix la Sequia dels Quatre Pobles, que servix a Corbera, Riola, Fortaleny i Polinyà. Dins del terme naix el riu de Corbera.

El topònim significa niu de corp ; els primers indicis de poblament es remonten a époques prehistòriques com ho testimonien les troballes fetes en la Cova dels Gats, el Puntal de l'Agüela, la Cova de les Ratetes, la Montanya de Carles o en el Poblat del Castell.

Llímits

El terme municipal de Corbera llimita en els de Cullera, Fortaleny, Llaurí, Polinyà de Xúquer, Benicull de Xúquer, i Riola (en la mateixa comarca); i en Alzira (en la Ribera Alta).

Accés

Des de Valéncia, s'accedix ad esta localitat a través de la N-332 per a enllaçar en la CV-509 i despuix en la CV-510.

Monuments

  • Iglésia Parroquial. Està dedicada als Sants Vicents. Fon construïda entre els anys 1940 i 1953, substituint a una atra que datava de l'any 1596. En ella es venera a la Mare de deu del Castell, image de fusta que estigué en la capella del castell, fins que fon traslladada a l'ermita de Sant Miquel.
  • Torre àrap de l'Ermita de Sant Miquel.
  • Ermita del Sant Crist.
Castell de Corbera (Valéncia)
  • Castell de Corbera. Sobre el mont que domina la població es troben els restos del castell. Era molt extens, ocupant una posició estratègica, dominant les riberes del Xúquer. Les fronteres es conserven en prou bon estat, no aixina l'interior, que està en ruïnes, és d'orige romà i fon restaurat en época musulmana. La seua torre és una de les més important d'Europa.

Enllaços externs

Commons


Municipis de La Ribera Baixa
Albalat de la Ribera    Almussafes    Benicull    Corbera    Cullera    Favara    Fortaleny    Llaurí    Polinyà    Riola    Sollana    Sueca