Guadassuar

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

Guadassuar és un municipi de la Comunitat Valenciana que es troba en la comarca de la Ribera Alta. Conta en una població de 5.914 habitants segons el INE de l'any 2018.

Llimita en Alzira, L'Alcúdia, Algemesí, Alginet, Benimodo, Carlet, Massalavés i Tous.

Geografia

Els 35,2 km 2 del terme de Guadassuar són regats per la Sequia Real del Xúquer i pel riu Magre, afluent del Xúquer i estan poblats en vegetació típicament mediterrànea, carrasca, alzina, pi, garriga, romaní, margalló, etc.

La superfície del terme és plana i s'eleva per la seua banda sur, destacant la montanya denominada La Garrofera. El terreny és de naturalea argilenca, format pels sediments que han deixat els aluvions dels rius Magre i Xúquer, especialment, del primer.

Monuments


Municipis de La Ribera Alta
Alberich    Alcàntera de Xúquer    L'Alcúdia de Carlet    Alfarp    Algemesí    Alginet    Alzira    Antella    Beneixida    Benifayó    Benimodo    Benimuslem    Carcaixent    Càrcer    Carlet    Catadau    Cotes    Énova    Gavarda    Guadassuar    Llombay    Manuel    Massalavés    Montroy    Monserrat    La Pobla Llarga    Rafelguaraf    Real de Montroy    Sellent    Sant Joan d'Énova    Senyera    Sumacàrcer    Torís    Tous   Vilanova de Castelló