La Fallera Calavera

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

Archiu:Enric Aguilar - La fallera calavera.webm La Fallera Calavera és un joc de cartes valencià creat pel denier Enric Aguilar i publicat en març de l'any 2014 despuix d'un reeixit procés de micro-mecenage. Poden participar de 2 a 5 jugadors en una única baralla de 102 cartes. Per a guanyar, un jugador ha de reunir 5 cartes d'ingredient per a poder cuinar una paella. Els participants poden usar qualsevol de les cartes que componen la baralla per a conseguir-ho, puix cada una té funcions específiques indicades en cada targeta. Existixen 27 cartes de tesor, 33 de batalla i 40 especials. Per l'èxit del joc de cartes, en febrer de 2015 La Fallera Calavera es feu també una novela, escrita pel mateix autor del joc, Enric Aguilar, i publicada per Sembra Llibres. En setembre de l'any 2015, Enric Aguilar llança una nova campanya de micromecenage per a finançar La Fallera Calavera 2: els ingredients de la discòrdia, una ampliació del joc que afig 52 cartes noves al producte original, ademés d'un nou element jugable, la moneda d'humor. El gran èxit del procés desemboca en la publicació en decembre de 2015 de la primera expansió del joc. En ella, el número de jugadors possibles aumenta a 6.

Actualment s'estan realisant diverses competicions per tota la Comunitat Valenciana en les quals se regalen cartes extraordinàries. Estes cartes a soles se poden conseguir a través de competicions i concursos, i per ara en són a soles dos: el Tio Canya i una carta dedicada a Ausiàs March.

Elements culturals valencians en La Fallera Calavera

Tant el joc com la seua expansió i la novela fan un ampli recull de personages i elements de la cultura popular, el folclor i la mitologia valenciana, aixina com d'algunes localisacions emblemàtiques. Alguns dels elements presents en el joc són:

Referències

Enllaços externs