Museu de Ciències Naturals

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Museu de Ciències Naturals

EL Museu de Ciències Naturals, de titularitat municipal, es troba ubicat dins del Jardí de Vivers, en l'antic restaurant de Vivers, obra racionalista de l'arquitecte Luis Gay, restaurat i adaptat com a centre per a la conservació, estudi i difusió del ric patrimoni científic i natural de Valéncia.

En el Museu de Ciències Naturals es poden contemplar importants materials científics, coleccions paleontològiques, malacològics i d'Història de la Ciència

És un museu altament didàctic que permet admirar conjunts d'obres tan importants com la colecció Botet, la millor mostra de fòssils d'Amèrica del Sur de tot Europa. Ademés, el museu organisa exposicions temporals i cicles de conferències en que es combina rigor i amenitat.

El Museu de Ciències Naturals és una antiga aspiració municipal, que ya en l'any 1902 va acordar la seua construcció, per a mostrar a tots els ciutadans l'importància científica de Valéncia i les seues valioses coleccions.

Dividit en quatre seccions, el museu permet un recorregut pel saber i l'història natural, cuidant especialment aquells continguts que fan referència a la Comunitat Valenciana. S'ha procurat triar molt bè les peces i els montages, des d'una reproducció d'una Cova prehistòrica fins una reconstrucció de l'estudi de Ramón i Cajal, premi Nobel de medicina, passant per un audiovisual sobre els més importants científics valencians, perqué l'excés de material no impedira captar l'importància dels elements presentats i al mateix temps es mantinguera un discurs complet del que es vol mostrar.

Concebut com un museu altament didàctic, oferix també interessants mòduls interactius, organisa exposicions temporals, aixina com cicles de conferències en que es combina rigor i amenitat.